Langoš

Langoš je tradicionalno mađarsko jelo. Popularnost je stekao kao ulični specijalitet i zaradio nadimak mađarske pizze. Jednostavno tijesto preukusnim čine razni dodaci poput vrhnja, češnjaka, prepečene slanine.

  • 60 min
  • Jednostavno
Langoš

Sastojci

Priprema

  1. U velikoj zdjeli ili zdjeli od miksera pomiješajte brašno, Vegetu, šećer i kvasac.
  2. Dodajte mlijeko i pomiješajte žlicom pa miksajte s nastavcima za tijesto 3 – 4 minute dok smjesa ne postane glatka.
  3. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže na toplom dok ne udvostruči, 45 – 60 minuta.
  4. Tijesto premjestite na pobrašnjenu površinu pa podijelite na dvije kugle koje podijelite na četiri jednaka komada.
  5. Od svakog dijela oblikujte kuglicu pa razvaljajte na debljinu od oko 0,5 cm.
  6. U većem loncu zagrijte 2 prsta ulja pa stavljajte langoše jedan po jedan i pržite oko 1 minutu sa svake strane.
  7. Protisnuti češnjak malo posolite i pomiješajte s maslinovim uljem i time premazujte pržene langoše.

Savjet: Langoše možete poslužiti i s kiselim vrhnjem, ribanim sirom ili prepečenom slaninom.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima