Langoš
- Recept by coolinarika.com -Langoš je tradicionalno mađarsko jelo. Popularnost je stekao kao ulični specijalitet i zaradio nadimak mađarske pizze. Jednostavno tijesto preukusnim čine razni dodaci poput vrhnja, češnjaka, prepečene slanine.

Priprema
U velikoj zdjeli ili zdjeli od miksera pomiješajte brašno, Vegetu, šećer i kvasac. Dodajte mlijeko i pomiješajte žlicom pa miksajte s nastavcima za tijesto 3 – 4 minute dok smjesa ne postane glatka. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže na toplom dok ne udvostruči, 45 – 60 minuta. Tijesto premjestite na pobrašnjenu površinu pa podijelite na dvije kugle koje podijelite na četiri jednaka komada. Od svakog dijela oblikujte kuglicu pa razvaljajte na debljinu od oko 0,5 cm. U većem loncu zagrijte 2 prsta ulja pa stavljajte langoše jedan po jedan i pržite oko 1 minutu sa svake strane. Protisnuti češnjak malo posolite i pomiješajte s maslinovim uljem i time premazujte pržene langoše.
Savjet: Langoše možete poslužiti i s kiselim vrhnjem, ribanim sirom ili prepečenom slaninom.