Dolcela

Creme brulee s karameliziranim šećerom

Voće i creme brulee

Poznati desert creme brulee pravi je klasik francuske kuhinje, a u kombinaciji s voćem serviran u čaši čini neodoljivo osvježenje kojem se rado vraćamo.

  • 15 min
  • Jednostavno
Voće i creme brulee

Sastojci

Priprema

  1. Narančin sok pomiješajte s vanilin šećerom i prelijte preko narezanog voća.
  2. Lagano promiješajte i rasporedite u 4 čaše za desert.
  3. U posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta.
  4. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili desert odgovarajuće gustoće, prikladne za izlijevanje u čaše.
  5. Pripremljeni desert ulijte u čaše preko voća i ohladite u hladnjaku najmanje 30 min.

Posluživanje: Prije posluživanja pospite po 1 žličicu (5 g) karameliziranog šećera na svaki desert.

Savjet: Creme brulee možete na isti način pripremati cijele godine sa sezonskim voćem, ali odličan je i jednostavno pripremljen po uputi na pakiranju..

Kruh

Kruh naš svagdašnji