Dvostruka čokoladna torta
- Recept by coolinarika.com -Glavna vijest dana je da dvostruka čokoladna torta izlazi iz kuhinje i osvaja nepca svih ljubitelja slatkog, kremastog i čokoladnog, ali ovoga puta u dvostrukom izdanju.
Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke izmiješajte sa šećerom i Burbon vanilija šećerom u pjenastu smjesu. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom koje ste prije toga zajedno prosijali. Zatim uz pomoć lopatice za kolače lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka tako da smjesa ostane rahla. Istresite je u kalup za torte Ø22 cm koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta. Na isti način pripremite još 2 biskvita. Kad su biskviti hladni započnite slagati slasticu. U kalup za tortu stavite prvi biskvit. Za pripremu svijetle kreme, u posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu svijetlog deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite na biskvit u kalupu, poravnajte i prekrijte drugim biskvitom. Za pripremu tamne kreme, u posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu tamnog deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite preko biskvita i prekrijete zadnjim biskvitom. Tako pripremljenu slasticu ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije nego skinete kalup i prelijete je ganachem. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Promiješajte da se čokolada otopi. Pomoću prikladne posude nanesite ganache uz rub da se mjestimično slije, a zatim nanesite na gornju površinu torte.
Posluživanje: Dok je ganache još svjež tortu ukrasite nasjeckanim poprženim lješnjacima i voćem.
Savjet: Biskvite možete pripremiti i dan ranije ili koristiti gotove biskvite.