Dvostruka čokoladna torta
- Recept by coolinarika.com -Glavna vijest dana je da dvostruka čokoladna torta izlazi iz kuhinje i osvaja nepca svih ljubitelja slatkog, kremastog i čokoladnog, ali ovoga puta u dvostrukom izdanju.

Priprema
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
- Žumanjke izmiješajte sa šećerom i Burbon vanilija šećerom u pjenastu smjesu.
- Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom koje ste prije toga zajedno prosijali.
- Zatim uz pomoć lopatice za kolače lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka tako da smjesa ostane rahla.
- Istresite je u kalup za torte Ø22 cm koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte.
- Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta. Na isti način pripremite još 2 biskvita.
- Kad su biskviti hladni započnite slagati slasticu. U kalup za tortu stavite prvi biskvit.
- Za pripremu svijetle kreme, u posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu svijetlog deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.
- Kremu zatim nanesite na biskvit u kalupu, poravnajte i prekrijte drugim biskvitom.
- Za pripremu tamne kreme, u posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu tamnog deserta.
- Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite preko biskvita i prekrijete zadnjim biskvitom.
- Tako pripremljenu slasticu ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 30 minuta prije nego skinete kalup i prelijete je ganachem.
- Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Promiješajte da se čokolada otopi.
- Pomoću prikladne posude nanesite ganache uz rub da se mjestimično slije, a zatim nanesite na gornju površinu torte.
Posluživanje: Dok je ganache još svjež tortu ukrasite nasjeckanim poprženim lješnjacima i voćem.
Savjet: Biskvite možete pripremiti i dan ranije ili koristiti gotove biskvite.