Gulaš

Inspirirani tradicijom

Povrtna gulaš juha

Sam naziv jela povrtna gulaš juha već zvuči kao okrepa. Nađu li se u istom tanjuru ukusni komadići mesa uz dodatak mrkve, celera, rajčice i krumpira, potreban je samo prstohvat nasjeckanog kopra i u manje od pola sata, spremna je bogata juha.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Povrtna gulaš juha

Sastojci

  • 20 g maslaca
  • 150 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 1 stapka celera (100 g)
  • 1 rajčica (150 g)
  • 300 g krumpira
  • 2 Goveđa gulaša Podravka (2x300g)
  • sol
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • kiselo vrhnje za posluživanje

Priprema

  1. Mrkvu, celer i stapku celera očistite, a zatim narežite. Na zagrijanom maslacu kratko popecite povrće.
  2. Dodajte krumpir narezan na kockice, prelijte vodom da prekrije sadržaj i kuhajte 10 minuta.
  3. Zatim dodajte na kockice narezanu rajčicu, sadržaj limenke Goveđeg gulaša i sve zajedno pirjajte da se okusi sljube.

Posluživanje: Po potrebi posolite, pospite koprom i poslužite s kiselim vrhnjem.

Savjet: Umjesto rajčice možete koristit cherry rajčice koje je potrebno samo prerezati na polovice.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja