Čokoladni tart s raspucancima

Tart s raspucancima na blagdanskom stolu donijet će veselje i ukusne čokoladne zalogaje.

  • 30 min
  • Jednostavno
Čokoladni tart s raspucancima

Priprema

  1. Mješavinu za raspucance uspite u posudu i dodajte jaja i ulje. Izmiješajte el. miješalicom da dobijete glatko tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, pa ga ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  2. Posudu za tart (Ø 26 cm) pospite šećerom u prahu (iz pakiranja) i rukama, koje ste također posuli šećerom u prahu, rasporedite smjesu tako da prekrijete dno i rub posude.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 13 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  4. Za kremu, hladnom mlijeku dodajte mješavinu za kremu i miješajte el. miješalicom da dobijete kremu.
  5. Na kraju umiješajte Lino Ladu Gold i kremu odmah nanesite na podlogu za tart. Tart ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  6. Šlag kremu pripremite prema uputi na pakiranju, a zatim umiješajte krem sir.
  7. Prije posluživanja, tart ukrasite na sljedeći način - u dio pripremljene kreme umiješajte Lino Ladu Gold, a u drugi kakao tako da dobijete kremu u dvije nijanse boje.
  8. Pomoću slastičarske vrećice i raznim nastavcima nanesite kremu i ukrasite tart.

Posluživanje: Ostatak kreme poslužite uz čokoladni tart.

Savjet: Tart neka ostane u kalupu do posluživanja jer je vrlo nježan.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus