Čokoladni tart s raspucancima

Tart s raspucancima na blagdanskom stolu donijet će veselje i ukusne čokoladne zalogaje.

  • 40 min
  • Jednostavno
Čokoladni tart s raspucancima

Sastojci

Za podlogu:

Za nadjev:

Priprema

  1. Maslac zagrijte da se otopi i maknite s vatre. Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte maslacu i miješajte da se otopi. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
  2. U zdjeli miješajte jaja, šećer i vanilin šećer električnom miješalicom da dobijete gustu, pjenastu smjesu.
  3. Uz miješanje dodajte otopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Posudu s dobivenom glatkom smjesom prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori 2-3 sata.
  4. Posudu za tart (Ø 26 cm) pospite šećerom u prahu (iz pakiranja) i rukama, koje ste također posuli šećerom u prahu, rasporedite smjesu tako da prekrijete dno i rub posude.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 13 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  6. Za kremu, hladnom mlijeku dodajte mješavinu za kremu i miješajte el. miješalicom da dobijete kremu. Na kraju umiješajte Lino Ladu Gold i kremu odmah nanesite na podlogu za tart. Ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  7. Šlag kremu pripremite da u hladno mlijeko dodate mješavinu, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute, a zatim umiješajte krem sir.
  8. Šlag kremu podijelite u dvije posude. U jedan dio umiješajte Lino Ladu Gold, a u drugi kakao tako da dobijete kremu u dvije nijanse boje.
  9. Pomoću slastičarske vrećice i raznim nastavcima nanesite kremu i ukrasite tart. Slasticu držite u hladnjaku i prije posluživanja prikladno ukrasite.

Posluživanje: Ostatak kreme poslužite uz čokoladni tart.

Savjet: Tart neka ostane u kalupu do posluživanja jer je vrlo nježan.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke