CHOCO #LOLS torta
- Recept by coolinarika.com -Kviki CHOCO #LOLS najslađi su mali pomagači u kuhinji, što nam i dokazuje ova dekadentna torta prožeta okusom maline i bijele čokolade te hrskavim #LOLS lopticama koje su pravo iznenađenje za nepce. Zahvaljujemo slastičarnici Magnolia na ustupljenom receptu.

Priprema
- Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte oštro i kokosovo brašno.
- Okrugli kalup za pečenje promjera 26 cm obložite papirom i dno pospite bademovim listićima i krokantom. Smjesu od bjelanjaka izlijte i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.
- Kad je biskvit pečen nožem ga lagano odvojite od kalupa i okrenite donji dio prema gore.
- Za malina pire: maline, šećer i vodu stavite na štednjak i kuhajte dok se ne zgusne.
- Na biskvit namažite kuhane maline i ostavite da se ohlade.
- Za Lols kremu: mascarpone sir lagano izradite i prema uputama s pakiranja umiksajte sa želatinom, skinite s vatre bijelu čokoladu topljenu na pari i ručno umiješate u sir. Zatim ručno umiješate šlag koji ste prije istukli, dodajte cijele Choco Lolse – odvojite šaku za dekoraciju.
- Pripremljenu Lols kremu razmažite po sloju od malina i zagladite.
- Pospite krupno ribanom bijelom čokoladom i ostavite da se hladi u hladnjaku minimalno 5 sati.
Posluživanje: Poslužite i dekorirajte #LOLSIMA, strugotinama čokolade ili pločicama bijele čokolade.
Savjet: Dekoracijom se možete poigrati - na tortu stavite tamne i svijetle #LOLS, možete ih i staviti sa strane odnosno po rubovima torte ili je ukrasiti "ogradicom" od bijele čokolade. Ukoliko niste u mogućnosti doći do svježih malina, zamijenite ih istom količinom smrznutih.