Božić

Najsvečaniji stol u godini

CHOCO #LOLS torta

Kviki CHOCO #LOLS najslađi su mali pomagači u kuhinji, što nam i dokazuje ova dekadentna torta prožeta okusom maline i bijele čokolade te hrskavim #LOLS lopticama koje su pravo iznenađenje za nepce. Zahvaljujemo slastičarnici Magnolia na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
CHOCO #LOLS torta

Sastojci

Biskvit

Malina pire

  • 500 g svježih malina
  • 300 g kristal šećera
  • 2 dl vode

Lols krema

Priprema

  1. Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte oštro i kokosovo brašno.
  2. Okrugli kalup za pečenje promjera 26 cm obložite papirom i dno pospite bademovim listićima i krokantom. Smjesu od bjelanjaka izlijte i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.
  3. Kad je biskvit pečen nožem ga lagano odvojite od kalupa i okrenite donji dio prema gore.
  4. Za malina pire: maline, šećer i vodu stavite na štednjak i kuhajte dok se ne zgusne.
  5. Na biskvit namažite kuhane maline i ostavite da se ohlade.
  6. Za Lols kremu: mascarpone sir lagano izradite i prema uputama s pakiranja umiksajte sa želatinom, skinite s vatre bijelu čokoladu topljenu na pari i ručno umiješate u sir. Zatim ručno umiješate šlag koji ste prije istukli, dodajte cijele Choco Lolse – odvojite šaku za dekoraciju.
  7. Pripremljenu Lols kremu razmažite po sloju od malina i zagladite.
  8. Pospite krupno ribanom bijelom čokoladom i ostavite da se hladi u hladnjaku minimalno 5 sati.

Posluživanje: Poslužite i dekorirajte #LOLSIMA, strugotinama čokolade ili pločicama bijele čokolade.

Savjet: Dekoracijom se možete poigrati - na tortu stavite tamne i svijetle #LOLS, možete ih i staviti sa strane odnosno po rubovima torte ili je ukrasiti "ogradicom" od bijele čokolade. Ukoliko niste u mogućnosti doći do svježih malina, zamijenite ih istom količinom smrznutih.

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina