Natur

Po receptu majke prirode

Carbonara sa špinatom

Tople špagete s kremastim sirom poslužite posute hrskavim špekom i uživajte u finom ljetnom jelu.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Carbonara sa špinatom

Sastojci

Priprema

  1. Podravski špek narežite na kockice.
  2. Špinat operite, dobro ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici. Špinatu dodajte razmućena jaja, krem sir i Vegetu Natur.
  3. Špagete skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi.
  4. Zagrijte širu tavu i u njoj popecite špek da postane hrskav. Špek izvadite, a na preostalu masnoću u tavu ulijte pripremljeni špinat, kratko zagrijte uz miješanje i dodajte vruće špagete (po potrebi i malo vode u kojoj su se kuhali). Sve promiješajte te maknite s vatre.

Posluživanje: Tople špagete poslužite posute hrskavim špekom.

Savjet: Umjesto svježeg špinata možete koristiti smrznuti špinat Podravka koji je već usitnjen.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh