Badnjak

Više od pripreme za Božić

Blagdanski brancin s pestom

Prženu ribu prelijte pripremljenim pestom, a po pestu rasporedite na kockice narezane rajčice i poslužite.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Blagdanski brancin s pestom

Sastojci

  • 600 g fileta brancina
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 50 g pistacija
  • ½ vezice korijandra
  • 2 slana inćuna
  • 1 limeta
  • 50 g parmezana
  • 1 žličica Vegete Natur Mediteran
  • 100 g rikole
  • 120 g suhih smokava
  • 300 g rajčice

Priprema

  1. Filete brancina prerežite na pola, a ako su manji, ostavite u komadu. Posolite ih i popaprite, pa prelijte s malo maslinova ulja i ostavite ih marinirati 15-ak minuta.
  2. U električnu sjeckalicu stavite oguljene pistacije i dobro ih usitnite.
  3. Dodajte korijandar, slane inćune, 75 ml maslinova ulja, sok limete, naribani parmezan i Vegetu natur mediteran. Sve dobro izmiksajte da dobijete gustu smjesu, odnosno pesto.
  4. Filete brancina popržite u dobro zagrijanoj tavi s obiju strana, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  5. Na tanjur za posluživanje složite podlogu od rikole s na manje komade narezanim suhim smokvama koje ste začinili s malo maslinova ulja.
  6. Na to posložite prženu ribu, prelijte pripremljenim pestom, a po pestu rasporedite na kockice narezane rajčice i poslužite.

Posluživanje: Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet: Suhe smokve možete zamijeniti datuljama.

Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom