Mini pite od jabuka
- Recept by coolinarika.com -Mini pite pružit će maksimalan užitak, jer za ovaj jednostavan kolač od jabuka, nudimo čak tri različita prijedloga posluživanja.

Priprema
U posudu stavite glatko i oštro brašno, dodajte prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, žumanjke i maslac narezan na listiće. Zamijesite glatko tijesto te po potrebi dodajte žličicu kiselog vrhnja i vode po potrebi. Tijesto razvaljajte i izrežite 12 krugove ( Ø10-12cm) te ih stavite u namašćene kalupe za muffinse. Utisnite tijesto tako da poprimi oblik i dno nabodite vilicom. Za nadjev, na maslacu popirjajte jabuke narezane na kockice. Dodajte šećer, cimet šećer i limun šećer. Nadjev malo ohladite. Na tijesto pite u 8 kalupa stavite mljevene orahe, a zatim u sve rasporedite nadjev od jabuka.
Tri različita načina posluživanja mini pita
Način 1: U preostali dio tijesta dodajte još 1 žumanjak da dobijete podatno tijesto. Pomoću rezača izrežite trakice te složite mrežice na 4 mini pite. Način 2: Na 4 mini pite u kojima je samo nadjev od jabuka (bez oraha), dodajte preko nadjeva grubo nasjeckane ili cijele jezgre pekan oraha, a zatim nakapajte medom. Kalup s pripremljenim mini pitama pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Način 3: Na pečene i malo ohlađene pite (bez mrežice ili sjeckanih oraha) prije posluživanja stavite kuglice sladoleda od vanilije i nakapajte umakom od karamela.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Za aromatičnije mini pite u nadjev od jabuka možete dodati ½ žličice Vegeta Maestro Đumbira.