Mini pite od jabuka

Mini pite pružit će maksimalan užitak, jer za ovaj jednostavan kolač od jabuka, nudimo čak tri različita prijedloga posluživanja.

  • 60 min
  • Jednostavno
Mini pite od jabuka

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Za različite verzije mini pita

  • Verzija 2:
  • 100 g jezgri pekan oraha
  • 2 žlice meda
  • Verzija 3:
  • 4 kuglice sladoleda od vanilije
  • 4 žlice umaka od karamela

Priprema

  1. U posudu stavite glatko i oštro brašno, dodajte prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, žumanjke i maslac narezan na listiće. Zamijesite glatko tijesto te po potrebi dodajte žličicu kiselog vrhnja i vode po potrebi.
  2. Tijesto razvaljajte i izrežite 12 krugove ( Ø10-12cm) te ih stavite u namašćene kalupe za muffinse. Utisnite tijesto tako da poprimi oblik i dno nabodite vilicom.
  3. Za nadjev, na maslacu popirjajte jabuke narezane na kockice. Dodajte šećer, cimet šećer i limun šećer. Nadjev malo ohladite.
  4. Na tijesto pite u 8 kalupa stavite mljevene orahe, a zatim u sve rasporedite nadjev od jabuka.

Tri različita načina posluživanja mini pita

  1. Način 1:
  2. U preostali dio tijesta dodajte još 1 žumanjak da dobijete podatno tijesto. Pomoću rezača izrežite trakice te složite mrežice na 4 mini pite.
  3. Način 2:
  4. Na 4 mini pite u kojima je samo nadjev od jabuka (bez oraha), dodajte preko nadjeva grubo nasjeckane ili cijele jezgre pekan oraha, a zatim nakapajte medom.
  5. Kalup s pripremljenim mini pitama pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
  6. Način 3:
  7. Na pečene i malo ohlađene pite (bez mrežice ili sjeckanih oraha) prije posluživanja stavite kuglice sladoleda od vanilije i nakapajte umakom od karamela.  

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Za aromatičnije mini pite u nadjev od jabuka možete dodati ½ žličice Vegeta Maestro Đumbira.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja