Medaljoni s roštilja sa šparogama i ružmarinom

Upustite se u pripremu slasnih medaljona s aromatičnim notama majčine dušice i ružmarina.

  • Jednostavno
Medaljoni s roštilja sa šparogama i ružmarinom

Sastojci

Prilog

Priprema

  1. Šparoge očistite od tvrdih dijelova i stavite u tavu na maslinovo ulje. Ulijte malo vode i dodajte goveđi temeljac. Kuhajte oko 8 minuta.
  2. Šparoge kad omekšaju izvadite, a u posudu dodajte sok od limuna i vrhnje za kuhanje. Umak još kratko kuhajte da se lagano zgusne.
  3. Juneći file očistite od kožica i masnoće te narežite na medaljone (1,5 – 2 cm debljine). Zatim ih posolite, pospite majčinom dušicom i paprom.
  4. Položite ružmarin na medaljone, tikvice izrežite na dugačke trake i omotajte medaljone. Popecite na zagrijanoj i nauljenoj grill tavi (srednje jakoj vatri sa svih strana do lijepe boje, da ostane mekana i sočna sredina.
  5. Popecite na zagrijanoj i nauljenoj grill tavi (srednje jakoj vatri sa svih strana do lijepe boje, da ostane mekana i sočna sredina.Kad je meso gotovo, ostavite da odstoji 5 minuta do posluživanja.

Posluživanje: Juneće medaljone poslužite sa šparogama prelivenim umakom i hrskavim ploškama bagueta poprženima na grill tavi.

Savjet: Uz medaljone možete poslužiti i kuhane njoke.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje