Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Kremasti puding u čokoladnim zdjelicama

Nakon večere pojavite se sa šarmantnim desertom u čokoladnim zdjelicama i oduševljenje vaših najdražih gostiju bit će zagarantirano.

  • Jednostavno
Kremasti puding u čokoladnim zdjelicama

Sastojci

Za posluživanje

  • voće po želji
  • 4 balona

Priprema

  1. Čokoladu rastopite u vodenoj kupelji.
  2. Balone (napuhane) s dnom uronite u čokoladu te stavite na papir za pečenje. Čokolada koje se slijeva oblikovat će stalak te pustite da se ohladi do kraja. Zatim balone probušite, a ostat će vam zdjelica od čokolade.
  3. Za kokos kremu prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 7 žlica hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni prašak za puding.
  4. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute te umiješajte maraskino. Puding izlijte u posudu i pustite da se ohladi (povremeno promiješajte da se ne načini korica) ili prekrijte folijom.
  5. Čokoladni puding pripremite na isti način samo u mlijeko dodajte kockice čokolade da se otopi i slatko vrhnje. Pustite također da se ohladi do kraja.
  6. U čašicu od čokolade stavite kokos kremu do pola. Zatim čokoladnu kremu stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom. Oblikujte ružice preko kokos kreme.

Posluživanje: Možete i jednostavno nanijet čokoladnu kremu te ju ukrasiti voćem po želji. 

Savjet: Balone prije napuhavanja navlažite tako da se lakše izvade iz čokolade.

Tjestenina

Svestrana Talijanka