Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Pohana skuta

Sasvim “obična” skuta  postaje “neobično” ukusna i zanimljiva i preporučujemo da probate. Privlačni dodatak skuti je bijeli umak od jogurta i nasjeckanog bosiljka.

  • 20 min
  • Jednostavno
Pohana skuta

Sastojci

Dresing

  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žlica svježeg limunova soka
  • prstohvat Vegeta Maestro crnog papra
  • ½ žličice soli
  • 2 žlice nasjeckanog bosiljka
  • 150 ml jogurta

Priprema

  1. Četiri lijepa odreska skute nakapajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
  2. U međuvremenu pripremite brašno, krušne mrvice i umućeno jaje u koje ste dodali Vegetu i bijeli papar.
  3. Skutu uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaje i naposljetku u krušne mrvice. Paniranu skutu pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Izvadite je na papirnati ubrus kako bi se ocijedila od suvišne masnoće.
  4. Za preljev, jogurtu dodajte maslinovo ulje, bosiljak, sol, papar i limunov sok te promiješajte.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje složite matovilac i pohanu skutu, prelijte pripremljenim preljevom pa poslužite.

Savjet: Skuta je meki sir neutralnog okusa uz koji će odgovarati različite vrste umaka, od osvježavajućih kakav predlažemo to pikantnih ili slatkokiselih.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom