Pizza

Najbolji okrugli izum nakon kotača

Vesela pizza

Razveselite najdraže ljude s pizzom pripremljenom uz poseban umak od sočnih rajčica dozrelih na suncu Mediterana i komadićima najfinije pancete.

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Vesela pizza

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

  • 1 Panceta umak Podravka (410 g)
  • 1 crvena paprika (150 g)
  • 80 g kukuruza šećerca
  • 200 g mozzarele
  • 1 žlica nasjeckanog bosiljka
  • malo svježe rikule

Priprema

  1. Brašnu dodajte kvasac, šećer, maslinovo ulje i dodajući toplu vodu zamijesite glatko mekano tijesto.
  2. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže 20 minuta ili dok se volumen udvostruči.
  3. Dignuto tijesto tanko razvaljajte i stavite u namašćeni lim za pečenje pizze (Ø 32 cm) ili u dvije manje.
  4. Po tijestu rasporedite panceta umak, narezanu papriku, kukuruz šećerac, mozzarelu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.

Posluživanje: Pečenu pizzu ostavite stajati 5 minuta, pospite narezanim bosiljkom i rikulom, a zatim narežite na trokute i poslužite toplu.

Savjet: Pizza se peče na višoj temperaturi da tijesto bude pečeno, a pizza ostane sočna.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži