Vesela pizza
- Recept by coolinarika.com -Razveselite najdraže ljude s pizzom pripremljenom uz poseban umak od sočnih rajčica dozrelih na suncu Mediterana.
Priprema
Brašnu dodajte kvasac, šećer, maslinovo ulje i dodajući toplu vodu zamijesite glatko mekano tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže 20 minuta ili dok se volumen udvostruči. Dignuto tijesto tanko razvaljajte i stavite u namašćeni lim za pečenje pizze (Ø 32 cm) ili u dvije manje. Po tijestu rasporedite salsa umak, narezanu papriku, kukuruz šećerac, mozzarelu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
Posluživanje: Pečenu pizzu ostavite stajati 5 minuta, pospite narezanim bosiljkom i rikulom, a zatim narežite na trokute i poslužite toplu.
Savjet: Pizza se peče na višoj temperaturi da tijesto bude pečeno, a pizza ostane sočna.