Indijski Naan kruh

Indijski kruh s kimom i jogurtom još topao poslužite uz namaz sa slanutkom i svježim listom korijandera.

  • 20 min
  • Srednje zahtjevno
Indijski Naan kruh

Sastojci

Za nadjev (chutney)

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s kvascem, soli i kimom. Dodajte maslinovo ulje, jaje, jogurt i umijesite glatko tijesto.
  2. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna. Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 20-ak minuta. Podijelite ga na 8-10 dijelova, pa svaki dio oblikujte u kuglu, ponovo pokrijte i pustite da odstoji još 20-ak minuta.
  3. Tijesto razvaljajte valjkom ili rukama pa raširite do debljine oko ½-1 cm. Tijesto pecite u suhoj tavi ili na zagrijanoj ploči po 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobije lijepu boju.
  4. Pečeni kruh izvadite u posudu i držite pokriveno do posluživanja kako bi ostali topli.
  5. Ocijeđeni i isprani slanutak stavite u višu posudu, dodajte mu narezane chili papričice (po želji im uklonite koštice), đumbir, sok ½ limuna, kim, cury, maslinovo ulje i sol.
  6. Pomoću štapnog miksera dobro usitnite da dobijete glatku smjesu (chutney).

Posluživanje: Chutney poslužite uz još topli naan kruh.

Savjet: U chutney po želji možete dodati i malo svježeg lista korijandera.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja