Indijski Naan kruh
- Recept by coolinarika.com -Indijski kruh s kimom i jogurtom još topao poslužite uz namaz sa slanutkom i svježim listom korijandera.

Priprema
Brašno pomiješajte s kvascem, soli i kimom. Dodajte maslinovo ulje, jaje, jogurt i umijesite glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna. Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 20-ak minuta. Podijelite ga na 8-10 dijelova, pa svaki dio oblikujte u kuglu, ponovo pokrijte i pustite da odstoji još 20-ak minuta. Tijesto razvaljajte valjkom ili rukama pa raširite do debljine oko ½-1 cm. Tijesto pecite u suhoj tavi ili na zagrijanoj ploči po 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobije lijepu boju. Pečeni kruh izvadite u posudu i držite pokriveno do posluživanja kako bi ostali topli. Ocijeđeni i isprani slanutak stavite u višu posudu, dodajte mu narezane chili papričice (po želji im uklonite koštice), đumbir, sok ½ limuna, kim, cury, maslinovo ulje i sol. Pomoću štapnog miksera dobro usitnite da dobijete glatku smjesu (chutney).
Posluživanje: Chutney poslužite uz još topli naan kruh.
Savjet: U chutney po želji možete dodati i malo svježeg lista korijandera.