Dolcela

Puding bourbon vanilija premium

Premium puding bourbon vanilija

Torta od čokolade i vanilije

Cjelina u kojoj združujemo biskvit od čokolade, puding i šlag predstavlja sklad okusa i tekstura.

  • 60 min
  • Jednostavno
Torta od čokolade i vanilije

Sastojci

Za čokoladni biskvit

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 120 g mliječne čokolade
  • 200 g maslaca
  • 5 jaja
  • 100 g šećera kristala
  • 25 g Glatkog brašna Podravka

Za puding

Priprema

  1. U staklenoj posudi na pari istopite čokoladu u maslacu. Jaja umutite sa šećerom i dodajte glatko brašno. U kalup za torte premazan maslacem i blago pobrašnjen izlijte smjesu za biskvit.
  2. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite biskvit na temperaturi od 185 °C/25 minuta. Kad je biskvit pečen izvadite ga iz pećnice da se ohladi.
  3. U mlako mlijeko ulijte smjesu za puding i miješajte dok ne dobijete gušću masu i izlijte u kalup na biskvit tako da dobijete sloj i prekrijete u potpunosti biskvit pudingom. Ohladite na pola sata do 45 minuta u hladnjaku.
  4. Šlag istucite pjenjačom da bude čvršći. Izvadite tortu iz hladnjaka, nanesite šlag i zagladite ga površinski na ohlađenu tortu. Tortu ponovo vratite u hladnjak i dobro ohladite prije posluživanja.

Posluživanje: Tortu od vanilije i čokolade dobro ohladite prije posluživanja. Kalup uklonite i režite na kriške. Poslužite hladno.

Savjet: Ako želite drugačiji okus pudinga, možete koristiti i neki drugi okus Dolcela pudinga npr. malina ili jagoda.

Mala tajna: Ako želite, u biskvit možete dodati i jednu šalicu espressa. To će pojačati okus čokolade. Konačan rezultat je sjajan!

Napomena: Svaki od tri elementa ove jednostavne i jako ukusne torte ohladite zasebno nakon što je gotov.

Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola