Zabatak u umaku od rajčica
- Recept by coolinarika.com -Popečenu piletinu stavite u mnoštvo ukusnih začina i pripremite u blago ljutom tonu te ukuhajte u umak od rajčice i meda.

Priprema
Pileće zabatke pospite paprom i Vegetom. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite zabatke do zlatne boje s obje strane. Izvadite ih sa strane i na istoj masnoći popržite ljubičasti luk narezan na ploške, posolite i kratko popecite. Nakon toga dodajte sitno narezani češnjak, mljeveni đumbir, timijan, list lovora i dimljenu papriku. Sve skupa dobro promiješajte, dodajte passatu, krumpir narezan na kockice, kokošji temeljac i malo vode. Meso vratite u umak, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta dok krumpir ne omekša. Da biste ublažili kiselinu od rajčice dodajte med.
Posluživanje: Jelo servirajte u duboki tanjur, najprije stavite malo umaka pa zatim zabatke. Pospite peršinom i poslužite.
Savjet: Luk posolite tijekom pirjanja da brže omekša.