Zabatak u umaku od rajčica

Popečenu piletinu stavite u mnoštvo ukusnih začina i pripremite u blago ljutom tonu te ukuhajte u umak od rajčice i meda.

  • 50 min
  • Jednostavno
Zabatak u umaku od rajčica

Sastojci

Priprema

  1. Pileće zabatke pospite paprom i Vegetom. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite zabatke do zlatne boje s obje strane.
  2. Izvadite ih sa strane i na istoj masnoći popržite ljubičasti luk narezan na ploške, posolite i kratko popecite.
  3. Nakon toga dodajte sitno narezani češnjak, mljeveni đumbir, timijan, list lovora i dimljenu papriku. Sve skupa dobro promiješajte, dodajte passatu, krumpir narezan na kockice, kokošji temeljac i malo vode.
  4. Meso vratite u umak, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta dok krumpir ne omekša. Da biste ublažili kiselinu od rajčice dodajte med.

Posluživanje: Jelo servirajte u duboki tanjur, najprije stavite malo umaka pa zatim zabatke. Pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Luk posolite tijekom pirjanja da brže omekša.

Ajvar

Razmazi svoje nepce