Grill oslić u aromatičnoj korici

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

  • 25 min
  • Jednostavno
Grill oslić u aromatičnoj korici

Sastojci

  • 1 Vegeta Grill marinada s pivom
  • 125 g panko mrvica
  • 3 žlice naribanog sira grana padano
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanog bosiljka
  • 1 limun
  • 800 g fileta oslića

Priprema

  1. Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  2. Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  3. U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  4. Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Posluživanje: Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Savjet: Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka