Tjestenina

Svestrana Talijanka

Penne s umakom od šparoga

Tjestenina s pireom od šparoga posuta listovima pršuta idealna je za ljubitelje tjestenine i brzo pripremljenih jela.

  • 30 min
  • Jednostavno
Penne s umakom od šparoga

Sastojci

Priprema

  1. Penne skuhajte u vodi i ocijedite.
  2. Zagrijte 400 ml vode i dodajte temeljac. Šparoge očistite, narežite i stavite kuhati u temeljac. Nakon nekoliko minuta izvadite nekoliko „vrhova“ šparoga za ukrašavanje jela, a ostatak kuhajte još 5 minuta.
  3. Kuhane šparoge usitnite (štapnim mikserom) u pire, dodajte maslinovo ulje.
  4. Umak stavite u posudu, zagrijte, umiješajte Gussnel razmućen u malo vode i pustite za zavrije. Dodajte ocijeđene, tople penne i promiješajte.
  5. Jelo pospite naribanim sirom i narezanim pršutom te poslužite.

Posluživanje: Jelo pospite naribanim sirom i narezanim pršutom te poslužite.

Savjet: Tjesteninu ćete najpravilnije skuhati na sljedeći način. Veću količinu neposoljene vode pustite da zakipi. Dodajte malo ulja i pustite da samo proključa. Nakon toga stavite tjesteninu i kuhate dok ne postane al dente. Tjesteninu ocijedite, malo posolite, dodajte par kapi ulja i promiješajte.Oko 100 ml tekućine u kojoj se kuhala tjestenina sačuvajte da je po potrebi možete dodati u umak.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma