Čokoladni kuglof
- Recept by coolinarika.com -Sočni čokoladni kuglof pospite perlicama svojim najčarobnijim potezom ruke i uživajte u slatkom sjaju.

Priprema
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo. Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi. Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa. Još po vlažnoj glazuri pospite perlice.
Posluživanje: Kolač ohladite, narežite i poslužite.
Savjet: Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.