Manistra s bobom

Za jednostavno i lagano mediteransko jelo umiješajte bob, vino, sir i tjesteninu i uživajte u nježnom okusu.

  • Jednostavno
Manistra s bobom

Sastojci

  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 500 g boba
  • 1 Povrtni temeljac za jela Podravka
  • sol
  • 300 g tjestenine (npr. penne)
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 40 g sira ribanca
  • 50 ml prošeka
  • 50 g Pancete Podravka
  • ½ vezice peršina
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 g luka

Priprema

  1. Bob i penne zasebno skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ih, isperite, a bobu odstranite opne.
  2. U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i peršin, pa kratko popržite. Dodajte kuhani bob i sitnije narezanu pancetu.
  3. Kratko popržite pa dodajte prošek i povrtni temeljac. Podlijte s malo vode i kuhajte nekoliko minuta da sve lijepo omekša. Pospite krušnim mrvicama i još kratko prokuhajte.
  4. Dodajte kuhane penne i zagrijte ih lagano miješajući, pa ih maknite s vatre.

Posluživanje: Poslužite toplo posuto sirom ribancem.

Savjet: Ako koristite mlađi bob, opne nije potrebno ukloniti.

Začini inspiracije

Monozačini