Manistra s bobom
- Recept by coolinarika.com -Za jednostavno i lagano mediteransko jelo umiješajte bob, vino, sir i tjesteninu i uživajte u nježnom okusu.

Priprema
Bob i penne zasebno skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ih, isperite, a bobu odstranite opne. U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i peršin, pa kratko popržite. Dodajte kuhani bob i sitnije narezanu pancetu. Kratko popržite pa dodajte prošek i povrtni temeljac. Podlijte s malo vode i kuhajte nekoliko minuta da sve lijepo omekša. Pospite krušnim mrvicama i još kratko prokuhajte. Dodajte kuhane penne i zagrijte ih lagano miješajući, pa ih maknite s vatre.
Posluživanje: Poslužite toplo posuto sirom ribancem.
Savjet: Ako koristite mlađi bob, opne nije potrebno ukloniti.