Brancin na rižotu sa špinatom
- Recept by coolinarika.com -Fileti brancina uz rižu sa špinatom pripremljenu na bijelom vinu poslužite kao večeru i uživajte uz svijetlo svijeća s najdražim gostima.

Priprema
- Filete ribe lagano posolite, popaprite, pospite Vegetom natur mediteran i lagano prelijte maslinovim uljem, pa ju pustite da kratko odstoji.
- Na maslinovom ulju u široj posudi popržite sitno narezani luk da malo omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i umiješajte rižu. Kratko popržite da riža postane staklasta, pa zalijte vinom.
- Kad vino ispari dodajte malo vode i jednu kraljevsku kocku, pa pustite da se rastopi lagano miješajući.
- Podlijevajte toplom vodom kuhajući na laganoj vatri uz miješanje. Kad je riža skoro gotova naribajte malo muškatnog oraščića, promiješajte pa umiješajte vrhnje za kuhanje. Lagano promiješajte i uklonite s vatre. Umiješajte sitnije nasjeckani špinat, lagano izmiješajte i pustite da malo odstoji.
- U međuvremenu filete ribe popecite u dobro zagrijanoj grill tavi, najprije sa stranom na kojoj je kožica, a zatim i drugom.
Posluživanje: Poslužite rižoto s pečenom ribom.
Savjet: Za ovaj ukusni recept možete koristiti i filete neke druge bijele ribe.