Brancin na rižotu sa špinatom

Fileti brancina uz rižu sa špinatom pripremljenu na bijelom vinu poslužite kao večeru i uživajte uz svijetlo svijeća s najdražim gostima.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Brancin na rižotu sa špinatom

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Filete ribe lagano posolite, popaprite, pospite Vegetom natur mediteran i lagano prelijte maslinovim uljem, pa ju pustite da kratko odstoji.
  2. Na maslinovom ulju u široj posudi popržite sitno narezani luk da malo omekša, pa dodajte protisnuti češnjak i umiješajte rižu. Kratko popržite da riža postane staklasta, pa zalijte vinom.
  3. Kad vino ispari dodajte malo vode i jednu kraljevsku kocku, pa pustite da se rastopi lagano miješajući.
  4. Podlijevajte toplom vodom kuhajući na laganoj vatri uz miješanje. Kad je riža skoro gotova naribajte malo muškatnog oraščića, promiješajte pa umiješajte vrhnje za kuhanje. Lagano promiješajte i uklonite s vatre. Umiješajte sitnije nasjeckani špinat, lagano izmiješajte i pustite da malo odstoji.
  5. U međuvremenu filete ribe popecite u dobro zagrijanoj grill tavi, najprije sa stranom na kojoj je kožica, a zatim i drugom.

Posluživanje: Poslužite rižoto s pečenom ribom.

Savjet: Za ovaj ukusni recept možete koristiti i filete neke druge bijele ribe.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma