Zlato polje

Fusilli s jajima

Zlato polje  tjestenina fusili jajcani 500g

Zapečena tjestenina sa šunkom, sirom i povrćem

Šunka, tikvice, šparoge i rajčicu prelivene kremastim umakom od vrhnja zapecite u pećnici i uživajte u finom i vrućem jelu.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Zapečena tjestenina sa šunkom, sirom i povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Šunku narežite na manje kocke, tikvice na veće kocke, a rajčicu prerežite po pola.
  2. Na maslinovom ulju popecite tikvice da uvenu, a šparoge očistite i skuhajte u posoljenoj vodi. U posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu.
  3. Sadržaj vrećice Fanta zapečena tjestenina sa šunkom i sirom uspite u 800 ml mlake vode, dodajte vrhnje i uz miješanje zagrijte do vrenja. Lagano miješajte dok umak ne zavri. Kuhajte 1 minutu.
  4. Po tjestenini rasporedite šunku, tikvice, šparoge, rajčicu i prelijte pripremljenim umakom. Pospite sirom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Savjet: Tjesteninu možete dodatno obogatiti povrćem po vlastitoj želji.

Tjestenina

Svestrana Talijanka