Varivo od ječma i slanutka

Ovo fino varivo poslužite sa suhim ili kuhanim mesom i uživajte u bobicama slanutka, ječma i kukuruza.

  • 30 min
  • Jednostavno
Varivo od ječma i slanutka

Priprema

  1. Ječam namočite u mlaku vodu i ostavite neka stoji dva sata da nabubri. Zatim ječam skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  2. Na ugrijanom ulju popecite narezanu mrkvu i prelijte s 800 ml vode.
  3. Umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kad zakipi, dodajte kuhani slanutak, kuhani ječam, kukuruz šećerac i kuhajte 10-ak minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo posuto nasjeckanim bosiljkom.

Savjet: Da biste dobili cjelovit obrok, jelo poslužite sa suhim ili kuhanim mesom.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje