Piletina na kijevski način

Rolade od piletine pripremljene s aromatičnim maslacem pridružite idealnom prilogu od riže i graška i uživajte ukusnim zalogajima.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Piletina na kijevski način

Sastojci

  • 4 pileća filea
  • limunov sok

Za aromatičan maslac

Za prilog

Priprema

  1. Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte nasjeckani peršin i vlasac, začinite paprom.
  2. Dobro izmiješajte i tako pripremljeni maslac oblikujte u tanki valjak. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak da očvrsne.
  3. Pileći file lagano potucite da dobijete tanke odreske i pospite ih Vegetom.
  4. Rashlađeni maslac razrežite na četiri komada. Na svaki odrezak stavite po jedan i savijte odreske u obliku rolada.
  5. Uvaljajte ih u brašno, razmućena jaja i mrvice te stavite pržiti u vruće duboko ulje dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  6. Rižu i grašak zasebno skuhajte al dente u posoljenoj vodi i ocijedite.
  7. Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak, dodajte grašak, rižu i zajedno kratko popržite.

Posluživanje: Pohanoj piletini kao prilog poslužite rizi-bizi i kriške limuna.

Savjet: Maslac pripremljen na ovaj način možete upotrijebiti kao dodatak uz razne pečene odreske.

Paštete

Kruha i igara!