Piletina na kijevski način
- Recept by coolinarika.com -Rolade od piletine pripremljene s aromatičnim maslacem pridružite idealnom prilogu od riže i graška i uživajte ukusnim zalogajima.

Priprema
Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte nasjeckani peršin i vlasac, začinite paprom. Dobro izmiješajte i tako pripremljeni maslac oblikujte u tanki valjak. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak da očvrsne. Pileći file lagano potucite da dobijete tanke odreske i pospite ih Vegetom. Rashlađeni maslac razrežite na četiri komada. Na svaki odrezak stavite po jedan i savijte odreske u obliku rolada. Uvaljajte ih u brašno, razmućena jaja i mrvice te stavite pržiti u vruće duboko ulje dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Rižu i grašak zasebno skuhajte al dente u posoljenoj vodi i ocijedite.Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak, dodajte grašak, rižu i zajedno kratko popržite.
Posluživanje: Pohanoj piletini kao prilog poslužite rizi-bizi i kriške limuna.
Savjet: Maslac pripremljen na ovaj način možete upotrijebiti kao dodatak uz razne pečene odreske.