Soda bikarbona

Soda bikarbona

Nezaobilazan pomagač u svakoj kuhinji

Jedan od onih proizvoda koji  se mogu naći u svakom kućanstvu. Soda ima širok spektar primjene, od malog pomagača u pečenju kolača te prhkog tijesta i kruha, do jednog od glavnih sastojaka domaćih recepata za čišćenje.
Može koristiti i kod izrade pjenušavih pića, u kozmetici, za otklanjanje neugodnih mirisa, itd.

Nezaobilazna je u raznim pripravcima koji pogoduju našem zdravlju jer neutralizira kiselinu.

Ukratko...

Neutralizira kiselinu • Za uklanjanje neugodnih mirisa • Za čišćenje kao fino abrazivno sredstvo • Zamjena za prašak za pecivo

Priprema

soda bikarbona može se koristiti umjesto praška za pecivo u receptima s kiselim mlijekom, medom, jogurtom i čokoladom: za svaku šalicu navedenih sastojaka dodaje se pola čajne žličice sode bikarbone. Dodatkom prstohvata sode bikarbone u glazuru ona će ostati vlažna... prikaži još soda bikarbona može se koristiti umjesto praška za pecivo u receptima s kiselim mlijekom, medom, jogurtom i čokoladom: za svaku šalicu navedenih sastojaka dodaje se pola čajne žličice sode bikarbone. Dodatkom prstohvata sode bikarbone u glazuru ona će ostati vlažna i spriječit će se njezino pucanje. Dodatkom prstohvata sode bikarbone tijekom pripreme čokoladna torta postat će tamnija.

  • Čuvati: na suhom i hladnom mjestu.
  • Trajanje: 24 mjeseca (vrećice 200 g i 500 g) 15 mjeseci plastična posudica.
  • Pakiranje: vrećica 200 g, 500 g i posudica 40 g.

Sastojci

natrijev hidrogen karbonat (E 500(ii)).

Pogledajte slične proizvode

učitavam još proizvoda
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje