U početku se koristio samo za aromatiziranje piva no njegova značajna uporaba je nastavljena u arapskim kuhinjama. U sjevernoj Indiji ulazi u njihovu mješavinu začina garam masalu.
U zapadnoj kuhinji muškatni je oraščić popularan kod pripreme kolača, krekera i pirjanog voća.
Često se koristi i kod aromatiziranja sireva u pripremi fonduea, a kombinacija špinata i oraščića je klasika kod pripreme talijanskih raviola.
Ukratko...
100% prirodno
Priprema
muškatnim oraščićem možete začinjavati od povrća brokulu, cvjetaču, kupus, mrkvu, špinat i blitvu, tikvice, bundevu i krumpir, potom rižu i tjestenine, bešamel umak, sireve, a naročito ricottu, jaja, od mesa najčešće janjetinu i teletinu, no i sva ostala mesa, a naročito... prikaži još muškatnim oraščićem možete začinjavati od povrća brokulu, cvjetaču, kupus, mrkvu, špinat i blitvu, tikvice, bundevu i krumpir, potom rižu i tjestenine, bešamel umak, sireve, a naročito ricottu, jaja, od mesa najčešće janjetinu i teletinu, no i sva ostala mesa, a naročito mljevena kod nadijevanja povrća i kobasica.
- Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
- Trajanje: 24 mjeseca.
- Pakiranje: vrećica 15 g.
Sastojci
mljeveni muškatni oraščić.
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Vegeta
- Maestro
- TIP PROIZVODA
- Dodaci jelima
- OBROK
- Večera
- Ručak
- STUPANJ PRIPREME
- Gotovo
- OKUS
- Slano
- GLAVNI SASTOJAK
- Začini
- OSTALE KARAKTERISTIKE
- Prikladno za vegetarijance