Bundeva

Kraljica jeseni

O’Plant kocke s bundevom i kremom od čokolade

Bundeva i čokolada opasno je slasna kombinacija, a O’Plant kocke s bundevom, čokoladnom kremom i mirisnim začinima pravi su užitak uz šalicu kave ili čaja. Zahvaljujemo autorici Doris Valković na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Jednostavno
O’Plant kocke s bundevom i kremom od čokolade

Sastojci

Za biskvit:

Za čokoladnu kremu:

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Lim za pečenje Ø 27x26 obložite papirom za pečenje.
  2. U zdjelici pomiješajte napitak od badema i jabučni ocat. Pustite da odstoji dok pripremate suhe sastojke.
  3. U veću zdjelu prosijte suhe sastojke za biskvit te pomiješajte.
  4. Mješavini badem biljnog naptka i octa dodajte ulje i pire od bundeve te dobro pomiješajte.
  5. Mokre sastojke dodajte suhima, pomiješajte toliko da se sastojci sjedine te prebacite u pripremljeni kalup.
  6. Poravnajte, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta odnosno dok čačkalica ne izađe suha.
  7. Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice i pustite u kalupu da se hladi desetak minuta. Zatim ga izvadite iz kalupa i pustite da se do kraja ohladi na rešetki.
  8. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. U zdjelu stavite pire od bundeve, otopljenu čokoladu, sirup i napitak od badema.
  9. Ručnim mikserom izmiksajte dok se sastojci ne ujedine. Stavite kratko u hladnjak da se stisne, dovoljno će biti pet do deset minuta.
  10. Kada se biskvit ohladi premažite ga čokoladnom kremom.

Posluživanje: Narežite i poslužite.

Savjet: Čokoladu je najbolje otopiti na pari.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma