Čobanac je jelo koje se tradicionalno priprema u Hrvatskoj u Slavoniji, a po svom punom okusu i bogatstvu mirisa, poznat je i izvan njenih granica.
Za savršen slavonski čobanac potreban je i savršen omjer najboljih začina i sušenog povrća. Uz malu količinu masnoća koju ova mješavina sadrži, na vama je samo da odaberete najfinije komade mesa (svinjetine, junetine, srnetine, veprovine) i tradicija se nastavlja.
Ukratko...
Brza i jednostavna priprema • Za pripremu tradicionalnog poznatog regionalnog jela - čobanca
za pripremu 4-6 obroka potrebno je 800 g mesa. Sadržaj vrećice prelijte sa 2 litre hladne vode, dobro promiješajte i prokuhajte. Dodajte 800 g na kockice narezanog junećeg, svinjskog, ovčjeg ili janjećeg mesa. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.
sušeni luk, slatka začinska paprika, kuhinjska sol, ljuta začinska paprika, pojačivač okusa (mononatrijev glutaminat), sušena rajčica, začini Može sadržati pšenično brašno, mlijeko, jaja i celer u tragovima
- Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
- Trajanje: 15 mjeseci.
- Pakiranje: vrećica 90 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 306 kcal / 1294 kJ |
---|---|
Masti | = 4.2 g |
- zasićene masne kiseline | = 0.7 g |
Ugljikohidrati | = 56 g |
- šećeri | = 41 g |
Bjelančevine | = 11 g |
Sol | = 17.7 g |
… | prikaži sve |
Izvor: Podravka d.d. | Na 100 g proizvoda |
Isprobajte ih u ovim receptima
Pogledajte slične proizvode
- BREND
- Fant
- Mješavine za pripremu jela
- TIP PROIZVODA
- Dodaci jelima
- OBROK
- Ručak
- Večera
- STUPANJ PRIPREME
- Polugotovo
- OKUS
- Slano
- GLAVNI SASTOJAK
- Meso
- Začini