Poznati sportaši isprobali Podravkine zdrave jelovnike i bodrili natjecatelje Lino višebojca u Donjem Miholjcu

Predstavljen je Podravkin Projekt školskih jelovnika kojem je cilj unaprijediti prehrambene navike djece osnovnih škola u Hrvatskoj, kroz primjenu ''zdravih jelovnika školskih kuhinja”

Logotip - PodravkaPo prvi put na području Osječko-baranjske županije, u OŠ Augusta Hramabašića, predstavljen je Podravkin Projekt školskih jelovnika kojem je cilj unaprijediti prehrambene navike djece osnovnih škola u Hrvatskoj, kroz primjenu ''zdravih jelovnika školskih kuhinja”.

Rukometašica Podravka Vegete i olimpijka Anita Gaće, svjetski prvak i član srebrnog veslačkog četverca s Olimpijskih igara u Londonu David Šain i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Špehar, prvi su isprobali nove zdrave jelovnike te su bodrili natjecatelje tradicionalne sportske manifestacije Lino višebojac.

Osnovni ciljevi Projekta su da Podravka kroz besplatnu nutricionističku edukaciju djece, roditelja, učitelja osnovnih škola i edukaciju kuhara u vezi s novim, nutritivno visoko vrijednim jelima u školskim kuhinjama, promovira pravilnu i uravnoteženu prehranu kod osnovnoškolaca, na dobrobit njihovog zdravlja. Projekt su zbog njegove kvalitete potvrdili Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

“Ponosni smo kako s nizom od čak 5 osnovnih škola možemo potvrditi uspješnost predstavljanja Podravkinog projekta zdravih školskih jelovnika. Projekt je do sad bio iznimno dobro prihvaćen u svim gradovima koje smo odabrali; Koprivnici, Splitu, Vukovaru, Karlovcu i Novoj Gradiški. Drago nam je što je i ovaj grad prepoznao važnost unapređenja školskih jelovnika u zdrave školske jelovnike.’’ - naglasila je mr.sc. Davorka Gajari, voditeljica projekta i direktorica službe Senzorike i nutricionizma u Podravki.

O važnosti primjene Projekta školskih jelovnika govorio je i ravnatelj OŠ Augusta Harambašića Vedran Aladić , koja je ujedno bila i domaćin predstavljanja projekta.

Sportski duh osjetio se i u već prepoznatljivoj športskoj manifestaciji Lino višebojcu u kojem djeca kroz sportska natjecanja djeca stječu pobjednički mentalitet, uče kako sportski podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti.

Oba Podravkina projekta, Projekt školskih jelovnika i Lino višebojac, podržavaju EU i WHO smjernice o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani i fizičkoj aktivnosti.