Podravka i Rotary Club Koprivnica donirali kombi vozilo Podravskom suncu

Kombi je od iznimne važnosti za normalno odvijanje započetih i planiranih projekata Podravskog sunca s obzirom da je dosta djece koji polaze ovaj centar smješteno izvan Koprivnice.

Danas su u koprivničkom Podravskom suncu, centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, predstavnici Podravke i koprivničkog Rotary Cluba donirali kombi vozilo. Ova humanitarna akcija prikupljanja sredstava za nabavku vozila započela je tijekom prošle godine aukcijom slika koja je upriličena na svečanom balu u povodu obilježavanja prve obljetnice Rotary Cluba Koprivnica. Tom prigodom, prodajom slika, prikupljeno je oko 50.000 kuna, a razliku za kupnju ovog vrijednog automobila donirala je Podravka.

Kombi je od iznimne važnosti za normalno odvijanje započetih i planiranih projekata Podravskog sunca s obzirom da je dosta djece koji polaze ovaj centar smješteno izvan Koprivnice. Donedavno je postojao veliki problem da su djeca u vrtićkoj dobi unatoč ustanovljenim poteškoćama u razvoju i očiglednoj potrebi za posebnom brigom i stručnim nadzorom bila prepuštena sama sebi sve do početka redovnog školovanja. No, nabavkom ovog vozila problem prijevoza te djece je riješen. Isto tako, kombi vozilo će se koristiti i za potrebe školske nastave djece s posebnim potrebama u razvoju. To će znatno unaprijediti nastavu obzirom da se velik dio nastave odvija izvan školskog prostora u različitim ambijentima (izleti u prirodu, kratki obilasci zanimljivih mjesta, seoskih imanja i sl.).

Ovo nije prva humanitarna akcija za potrebe Podravskog sunca koju su Rotary Club i Podravka pokrenuli ili sudjelovali u njoj. Tako je Rotary Club pokrenuo uspješno završenu akciju prikupljanja sredstava za nabavku konja za terapijsko jahanje dok je Podravka sudjelovala u nabavci kombi vozila za potrebe Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.