U Podravki Mohacs sustav HACCP

Čak dvije godine prije roka Podravkina tvornica Vegete u Mohacsu dobila je potvrdu Veterinarske inspekcije i kontrole prehrane Županije Baranje iz Pečuha o uspješno implementiranom sustavu HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).

Čak dvije godine prije roka Podravkina tvornica Vegete u Mohacsu dobila je potvrdu Veterinarske inspekcije i kontrole prehrane Županije Baranje iz Pečuha o uspješno implementiranom sustavu HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). Time je potvrđeno da se u proizvodnji primjenjuju propisi o zdravstvenoj sigurnosti namirnica i da kontrola kvalitete odgovara visokim standardima. Inače u Mađarskoj je obveza za sve prehrambene tvrtke da do 2002. godine uvedu sustav HACCP , a u suprotnom neće moći obavljati svoju djelatnost. S obzirom da se u Podravkinoj tvornici u Mohacsu to napravilo prije roka mađarska država je subvencionirala 30 posto troškova. Uvođenje sustava HACCP zajedničkim zalaganjem omogućili su članovi HACCP tima iz Podravka Kft. Mohacs i IMS tima (tim za projekt integriranog sustava upravljanja) iz Podravke Koprivnica. Uspostava sustava HACCP u tvornici u Mohaču samo je prvi korak realizacije pilot projekta Vegeta kojim će se uspostaviti integrirani sustav upravljanja temeljen na modelu ISO 9001: 2000.