Međunarodno priznanje hrvatskom kulinarstvu

Čast da se nađu među odabranima i okite vrijednom titulom "Zlatnog kuhara za Hrvatsku 2000/2001.", pripala je vrhunskom hrvatskom maestru kulinarike Viljamu Cveku iz Rovinja te Podravki kao kompaniji za osobiti doprinos razvoju suvremene svjetske gastronomije kao i popularnom restoranu Vela Nera iz Pule.

Na gala svečanosti u Luganu gastro - promotoru Viljamu Cveku i koprivničkoj Podravki te pulskom restoranu Vela Nera uručene su ugledne kulinarske nagrade "Cuoco d'Oro Internazionale 2000/2001" (Zlatni kuhar). Čast da se nađu među odabranima i okite vrijednom titulom "Zlatnog kuhara za Hrvatsku 2000/2001.", pripala je vrhunskom hrvatskom maestru kulinarike Viljamu Cveku iz Rovinja te Podravki kao kompaniji za osobiti doprinos razvoju suvremene svjetske gastronomije kao i popularnom restoranu Vela Nera iz Pule. Ispred Podravke je nazočnima zahvalio i pozdravio ih mr. Davor Perkov, direktor Gastro tima u Marketingu koprivničkog koncerna. Ovaj svojevrsni gastronomski summit je osim dobrog jela i vina bio i u znaku gospodarsko-turističke promidžbe Hrvatske; pored turističkih plakata, prospekata i letaka te ostalih promidžbenih materijala na stolovima su se istodobno vijorile i plave zastavice Vegete koja je kao nezaobilazni dodatak kroz delicije Viljama Cveka i Dušana Černjula još jednom svijetu dokazala da se s njome bolje jede i da za njenu promociju i plasman u inozemstvu ima još mnogo mogućnosti. To su potvrdili i brojni inozemni i hrvatski prijatelji dobre kuhinje ove zlatne večeri.; zlatne ne samo zbog internacionalnog iskaza poštovanja hrvatskog restoraterstva, te gastro-promotora Viljama Cveka osobno kao i Podravkinog značajnog doprinosa suvremenim svjetskim prehrambenim trendovima, već i zbog odličnog toplog ozračja u kojemu su te večeri u Luganu pred očima svjetske javnosti našu domovinu promovirali njeni ljudi - vrhunski gastronomski znalci kao najveći resurs hrvatskog turizma.