Pozivi prema i između Podravkinih internacionalnih ureda za "0" kuna

Ova tehnologija omogućila je da trošak komuniciranja s internacionalnim lokacijama i između njih bude "0" kuna.

Tražeći način kako smanjiti troškove komuniciranja prema svojim internacionalnim uredima u 17 zemalja svijeta, Podravka je prva u Hrvatskoj i među prvima u svijetu implementirala tehnologije Microsoft Office Communication Server 2007 i Communicator 2007.

Implementacija je započela u travnju ove godine kada je proizvod bio još u razvoju, a ovogodišnjim sklapanjem EA ugovora s Microsoftom Podravki je omogućeno da i ovu novu tehnologiju nesmetano koristi na računalima u svojim internacionalnim uredima.

Ova tehnologija omogućila je da trošak komuniciranja s internacionalnim lokacijama i između njih bude "0" kuna, jer se za tu svrhu koriste postojeće internetske veze. Telefoniranje se može ostvariti korištenjem računala, VoIP i klasičnih telefona te mobitela.

Uz telefoniranje, ova tehnologija omogućuje i održavanje raznih sastanaka, edukacija, konferencija ili skupova gdje se sudionici događaja spajaju "on-line" korištenjem računala. Primjenom ove tehnologije ostvaruju se uštede u vremenu i novcu jer nema putovanja do lokacija gdje se održavaju takvi skupovi i sastanci, nema troškova smještaja, a radno vrijeme se produktivnije iskorištava.

Ova tehnologija omogućuje i rad izvan ureda, jer korisnici spajanjem na internet mogu primati pozive koji im dolaze na telefon u uredu. Korisnici mogu imati telefonsku sekretaricu na svojoj fiksnoj telefonskoj liniji, omogućen im je prikaz statusa potencijalnih sugovornika prije uspostave poziva, jer se dobiva informacija da li je sugovornik za računalom, VoIP telefonom, da li je odsutan, na sastanku ili na godišnjem odmoru i sve je povezano s Podravkinim telefonskim imenikom.

Do kraja godine u ovaj projekt uključit će se svi Podravkini zaposlenici iz internacionalnih ureda i iz Hrvatske koji međusobno komuniciraju s ciljem da se maksimalno smanje internacionalni telekomunikacijski troškovi.

Podravka je postala Microsoftov svjetski referentni centar za ovu tehnologiju, a studija slučaja objavljena je na adresi: http://www.microsoft.com/casestudies/casestudy.aspx?casestudyid=4000000898 .