Podravka na sajmu ANUGA u Kölnu

Najveći svjetski sajam prehrane ANUGA održavao se 29. puta u Kölnu od 13. do 17. listopada. Više od šest i pol tisuća izlagača iz 95 zemalja predstavilo je svoje proizvode.

 Najveći svjetski sajam prehrane ANUGA održavao se 29. puta u Kölnu od 13. do 17. listopada. Više od šest i pol tisuća izlagača iz 95 zemalja predstavilo je svoje proizvode. Na sajmu su svakodnevno organizirani brojni zanimljivi seminari, prezentacije i radionice.

U ponedjeljak, 15. listopada, održano je predstavljanje hrvatske prehrambene industrije pod nazivom "Hrvatska pred ulaskom u EU - razvojne mogućnosti hrvatske prehrambene industrije". Forum je organizirao Generalni konzulat RH i Privredna komora pokrajine SRW. Podravkin izložbeni prostor posjetili su predstavnici Generalnog konzulata u Düsseldorfu, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Koncepcija izlaganja Podravke bazirala se na predstavljanju novog proizvoda Vegete natural kao univerzalnog dodatka jelima vrhunske kvalitete koji ne sadrži pojačivače okusa. Predstavljen je i asortiman fixeva pod markom Vegeta u novoj ambalaži. Uz atraktivni izložbeni prostor komuniciralo se s poslovnom publikom i posjetiteljima sajma putem kulinarskih prezentacija jela s Vegetom natural i fixevima na samom štandu. Recepti su izrađeni u Kulinarskom centru Podravke, a jela su pripremali promotori kulinarstva Branko Takač i Zoran Delić.