Nakon dvomjesečne obnove otvorena je Podravska klet

Poznati Podravkin restoran Podravska klet ovaj je tjedan, nakon dvomjesečnog renoviranja, otvorio svoja vrata.

Poznati Podravkin restoran Podravska klet ovaj je tjedan, nakon dvomjesečnog renoviranja, otvorio svoja vrata.

Zadnji ozbiljniji investicijski zahvati u tom restoranu bili su 1994. godine, kada je postavljen krov od trstike i obnovljen sanitarni čvor. Postavljen je novi krov restorana Podravska klet, a zbog specifičnosti izrade taj su posao obavili mađarski majstori. Osim krova, osvježen je interijer restorana, posebice podrum u kojemu je sada jedan kutak s foteljama koje je dizajnirao Zlatko Kauzlarić-Atač i u kojemu se uz konjak i cigare može ugodno boraviti. Također, u suradnji s Elektroluxom izvršene su preinake u kuhinji restorana, koja je sada funkcionalnija i modernije opremljena. Ovaj dvomjesečni posao renoviranja i modernizacije Podravske kleti koštao je oko milijun i pol kuna, a kako taj poznati hrvatski restoran sada izgleda imali su se prilike uvjeriti novinari 15. studenoga, kada je za njih organiziran prijem.

"Ponosna sam na odrađeni posao u Podravskoj kleti jer da bi se taj posao uspješno odradio, osim profesionalnosti, u njega trebate uložiti i dušu. Objekt je još ljepši nego prije jer osim vizualnih zahvata, puno smo radili i na gastronomskoj ponudi. Uz već poznata, priznata tradicionalna jela Podravine, dodali smo još neka atraktivna, pazeći na suvremene gastronomske trendove" rekla je menadžerica kulinarstva Vlatka Grungold, predstavljajući novinarima novitete u Podravskoj kleti.

Prema riječima voditelja Podravske kleti Jose Brkljače, vinska je karta podložna promjenama jer će se pratiti suvremenu gastro ponudu, a uz nju idu i vrhunska vina. "Pokušali smo u svojoj ponudi obuhvatiti sve krajeve Hrvatske i najpoznatije proizvođače vina iz tih krajeva, a u suradnji s enolozima na vinsku kartu uvrstili smo nekolicinu kvalitetnih bijelih i crnih vina te šampanjaca iz Austrije, Italije, Francuske i Australije" rekao je Joso Brkljača.