Otkrijte sardinu, malu ribu koju treba jesti naveliko

Eva sardine su prava blagodat iz morskih dubina Jadrana, obiluju proteinima, omega-3 masnim kiselinama, dok su istovremeno lišene konzervansa i aditiva

Plava riba je jedna od namirnica koje sadrže najviše odmah dostupnih nezasićenih masnih kiselina, poznatijih kao omega-3, koje pomažu u zaštiti našeg kardiovaskularnog sustava, snižavanju visokih razina kolesterola, ali i mogu spriječiti različite bolesti srca. Već 4 do 5 srdela pokrivaju više od 50% posto dnevnih potreba za omega-3 kiselinama. No, kako svježa riba nije uvijek dostupna, kvalitetna zamjena su Eva sardine, čije svako pakiranje sadrži mnogo:

  • proteina,
  • vitamina D,
  • kalcija i
  • omega-3 masnih kiselina.

Osim što su ukusne i zdrave, sardine su i cjenovno prihvatljive stoga gotovo da nema izgovora da u njima ne uživamo i nekoliko puta tjedno.

Već desetljećima iskaču iz konzerve, a sadrže samo ribu, sol i ulje

Srdela je od davnina, iz prehrambenog je aspekta, možda i najbitnija riba u Jadranu, sačuvavši mnoge stanovnike od gladi. Od hrane za siromašno stanovništvo, danas je dostupna na svakom koraku, a u konzervi, postavši sardina, čuva sve svoje blagodati sve do trenutka otvaranja i posluživanja u omiljenim jelima. Sardine su zdrave i ukusne, a dobro plivaju u brojnim receptima. Upravo zbog njihove jednostavnosti, odnosno 3 sastojka koja sadrže: ribu, sol i ulje te činjenice da nemaju konzervansa i aditiva Eva sardine su sjajni odabir svih dobnih skupina, već generacijama. Znate li da zaštitno lice omiljenog brenda Eva, morž Šime, uveseljava svojom pojavom još od 1948. godine, a uživa povjerenje i vjernost potrošača na više od 20 tržišta diljem svijeta? Njemu uz bok, stoji i chef Ivan Pažanin koji na sebi svojstven način „peca“ pažnju potrošača.

Eva brand je sinonim za hrvatsku kvalitetu, ukusna jela te tradiciju za stolom

Za sve koji zaziru od spravljanja ribe jer nemaju iskustva i spretnosti, dobre vijesti stižu i od jednog od naših najpoznatijih kuhara, Ivana Pažanina. Naš stručnjak za ribu, uz pomoć legendarnog morža Šime, osmislio je i usavršio niz recepata za svako nepce i svaku prigodu, bilo da će se Eva sardine naći u sendviču kao brzo rješenje za ručak u moru obaveza, ili ćete se okušati u jelima poput pogače na viški način, koja će vašim gostima dati sve ono najbolje od mora i Mediterana. Potražite nove ideje u receptima koje predlaže Ivan Pažanin, a koji svaki puta uspijevaju.

Riječima chefa Pažanina, „Prave ribe uvik ima“ valja dodati još zrno dobre volje, kap ljubavi i gozba u kojoj sardine imaju glavnu ulogu može početi. Odaberite Eva sardinu, "malu ribu koju triba ist naveliko"!