Podravka d.d. odobrena za sufinanciranje projekta „ULAGANJE U PROIZVODNJU POVRĆA“

Podravka d.d., s projektom „ULAGANJE U PROIZVODNJU POVRĆA“ u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., a temeljem Pravilnika o provedbi Mjere M04 „Ulaganja u fizičku imovinu“, Podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba tipa operacije 4.1.1. »Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava« sektor voća i povrća, za poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR standardnog ekonomskog rezultata, odobrena je za sufinanciranje svog projekta u iznosu od 4.049.360,06 HRK.

Iznos dobivene potpore sufinanciran je iz proračuna EU sa 85%, a iz proračuna Republike Hrvatske sa 15%.

Odobreni iznos maksimalni je iznos potpore koji se može ostvariti u navedenoj operaciji, a predstavlja 50% vrijednosti ulaganja od ukupno 8.098.720,12 HRK.

Projekt “ULAGANJE U PROIZVODNJU POVRĆA” obuhvaća unapređenje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, uređenje proizvodnih parcela te nabavu specijalizirane poljoprivredne mehanizacije. Predmetno ulaganje vrši se na poljoprivrednom zemljištu koje je u vlasništvu Podravke d.d., a nabava opreme osigurava povećanje produktivnost kompanije putem nižeg troška uzgoja ratarskih kultura I same proizvodnje.

Posljedica predmetnog ulaganja je izmještanje poljoprivredne proizvodnje koje trenutno proizvodi outsourcing partner u vlastitu proizvodnju.