Eva tuna salate – zdrave, ukusne i praktične
- Zanimljivost by coolinarika.com -Ljubitelji prirodne hrane znat će cijeniti to što su Eva tuna salate pripravljene od prirodnih sastojaka, bogate omega-3 masnim kiselinama i proteinima i potpuno bez konzervansa. Možete ih jesti kao samostalan obrok ili upotpuniti drugim jelima prema vlastitom ukusu.


Praktičan obrok dostupan uvijek i posvuda, osim užitka je i nutritivno dobro uravnotežen i bogat. Možete ih jesti kao samostalan obrok ili koristiti u pripremi drugih jela prema vlastitom ukusu.
Zdrav i praktičan obrok za svaku priliku
Zapinje li vam mašta kada je riječ o primjeni, evo i pomoći. Dodajte ih salatama s povrćem, rižom, tjesteninom, mahunarkama... ili servirajte kao dodatak punjenom povrću i sendvičima. Za ljetne partyje savršeno će upotpuniti lagane i neodoljive kanapee i bruskete. U toplim varijantama ih priložite pizzama, savijačama, tortiljama, lazanjama, musakama, slanim palačinkama, jelima s rižom ili tjesteninom. Namirnice koje se slažu uz Eva tune salate su celer, peršin, luk, svježa paprika, rajčica, majoneza, senf, sirni ili mliječni namaz, aceto balsamico.
Bogatstvo prirodnih sastojaka, omega-3 masnih kiselina, proteina i bez konzervansa
Ljubitelji prirodne hrane znat će cijeniti to što su Eva tuna salate pripravljene od prirodnih sastojaka, bogate omega-3 masnim kiselinama i proteinima, prirodan izvor vlakana i potpuno bez konzervansa. Naime, suvremenim procesom termičke obrade konzervi se potpuno uništavaju svi mikroorganizmi i spore, a proizvod dobiva na trajnosti, zbog čega konzerviranim ribljim proizvodima nije potrebno dodavati konzervanse.
Riječ-dvije o tuni
O tuni se gotovo sve zna, a opet, neki podaci su nezasluženo prošli neopaženo. Primjerice, izvrstan okus tunjevine dugujemo tuninom "zdravom životu" i gibanju tj. brzom plivanju, koje može dostići i brzinu od 70 km/h. Zbog boje mesa, koja varira od ružičaste do tamnocrvene, tunu nazivaju i "morska ruža". Dok je tuna posvuda sveobožavana, u njenoj konzumaciji ipak prednjače Japanci. S rekreativnim lovljenjem tune povezuje se i slavno ime poput Ernesta Hemingwaya. Prva konzervirana tuna proizvedena je 1903. godine i odmah postigla popularnost. Od tada je praktična tuna u konzervi sastavni dio brojnih zdravih prehrambenih režima i dijeta.