Dolcela puding - maštovita slastica
- Zanimljivost by coolinarika.com -Kuhanje pudinga traje svega 1-2 minute, a ovisno o daljnjoj primjeni kuhanog pudinga ovisi vrijeme, način hlađenja, dodaci i ukrašavanje. U puding, po želji, možete umiješati slatko vrhnje, nasjeckane orahe, lješnjake ili bademe, svježe voće ili voće iz kompota.
Ne očekujući da bi to mogao postati važan i prijeloman datum, povijest nije pouzdano zabilježila izum pudinga. Stoga i nije posve sigurno koje je to godine u srednjemu vijeku bilo i je li mu izumitelj baš, kako se tvrdi, engleski šaljivčina Jack Pudding.
Francuzi su, naime, slično nazivali sve kuhano, dok su Englezi ime "pudding" rezervirali samo za slastice kuhane u kalupu na pari, poput svog čuvenog božićnog pudinga sa šljivama.
Nekadašnji nabujci i kohovi od krupice, riže, krušnih mrvica, sira i drugih sastojaka, koji bi uzrastali zahvaljujući jajima, bili su vrlo omiljeni, posebice u građanskim kućama. Ali tek su industrijskom proizvodnjom gotovih praškastih mješavina, poslije Drugog svjetskog rata, puding u današnjem smislu učinili jednom od najomiljenijih slastica na svijetu. Tome svakako pridonosi i bogata ponuda gotovih pudinga raznovrsnih aroma.
Tart od karamele i kikirikija
Zasladite dan neodoljivim tartom od čokolade, karamele i kikirikija i to bez paljenja pećnice.
Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.
Koncepcija praškaste mješavine za pripremu pudinga je kombinacija kukuruznog škroba, aroma (jagode, maline, lješnjaka, vanilina), prirodnih bojila ili kakaa u prahu. Kuhanje pudinga traje svega 1-2 minute, a ovisno o daljnjoj primjeni kuhanog pudinga ovisi vrijeme, način hlađenja, dodaci i ukrašavanje. U puding, po želji, možete umiješati slatko vrhnje, nasjeckane orahe, lješnjake ili bademe, svježe voće ili voće iz kompota. Poslužite li ga na piškotama, puslicama od bjelanjaka ili komadiću biskvita, u dekorativnim čašama ili zdjelicama, dobit ćete vrlo ukusan i nesvakidašnji desert.
U zvjezdanom asortimanu Dolcele možete izabrati – puding vanilin, puding čokolada, puding jagoda, puding malina.
Kolač od keksa i pudinga (bez pečenja)
Ukoliko ste u potrazi za jednostavnim, kremastim i brzim kolačem od nekoliko sastojaka kojega ne treba peći, onda će vas keks kolač oduševiti. Zahvaljujemo blogerici Nini Mrvica na ustupljenom receptu.
Okuse vanilije i čokolade možete pronaći i u Maxi izdanjima, a pripremaju se s jednom litrom mlijeka čime dobijete približno 1000 g gotove slastice namijenjene za veće obitelji, pripremu kolača ili pak za istinske ljubitelje pudinga. A za prave ljubitelje pudinga, osobito okusa vanilije i čokolade, tu je sada i njihovo premium izdanje, te nova kremasta poslastica puding nougat.
Puding čokolada premium - kremasta čokoladna poslastica svojim će punim bogatim okusom osvojiti sve ljubitelje čokolade. Savršena kombinacija kakaa i čokolade pudingu daje privlačnu tamnu čokoladnu boju.
Kremasti čokoladni desert
Čokoladni ostrušci s listićem mente koji skrivaju veliki puding od čokolade, maštarija je koju bi bilo lijepo ostvariti i u kojoj ćete sigurno uživati.
Puding nougat premium - savršen spoj najfinijih lješnjaka i omiljene čokolade. Ova čarobna delicija svojim opojnim mirisom i okusom koji se topi u ustima vodi vas u potpuno novi svijet užitaka.
Osim predloženih načina kombiniranja okusa pudinga s voćem, orašastim plodovima, šlagom, dekorativnim ukrasima od čokolade, primjenom za pripremu krema, umaka, toplih napitaka, prepustite se mašti i osjetite onaj poznati – slatki dodir fantazije.