Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma

Kesten slastice: Recepti stvoreni za maksimalnu uživanciju

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Svake jeseni kesteni su u modi i priznajemo kako ne želimo da ovaj trend zastari. Kesten, osim u pečenom obliku, brojni obožavaju u slatkom ruhu. Otkrivamo recepte u kojima je maksimalno zasjao

Kesten parfe torta

Nimalo slučajno priroda nam  tik pred zimu nudi kesten, bogat hranjivim i aktivnim sastojcima koji krijepe i pomažu organizmu da prebrodi prelazak na hladnije vrijeme.

Zbog relativno velike energetske vrijednosti koju duguje visokom udjelu škroba kesten je odličan izbor za sportaše, osobe izložene većim tjelesnim naporima i djecu.

Kesten je namirnica svojstvena mirisa i blagog slatkastog okusa sa širokom primjenom u kulinarstvu i konditorstvu. Od ostalih orašastih plodova razlikuje se nižim udjelom masti, visokim udjelom škroba i jedini sadrži vitamin C.Zbog relativno velike energetske vrijednosti koju duguje visokom udjelu škroba kesten je odličan izbor za sportaše, osobe izložene većim tjelesnim naporima i djecu.

Koristi se kuhan, pirjan ili pečen, može se koristiti za nadjev ili samljeti u brašno koje se upotrebljava za pripremu kolača. Oguljeni kesteni mogu se kuhati, poširati u crvenom vinu ili mlijeku ili pak pirjati na maslacu za ukrašavanje jela. Pire od kestena može se dodati u juhu ili u umake koji se poslužuju uz divljač. Ujedno, kesten pire s dodatkom šećera i šlaga pretvara se u omiljenu zimsku slasticu.

Uz nezaobilazni jesenski užitak pečenog kestena i kuhanog vina, isprobajte kesten i u maštovitim slatkim inspiracijama i razveselite svoje najmilije.

Jesenji rolat od kestena
Jesenji rolat od kestena

Trufflesi s kestenom i rumom
Trufflesi

Čokoladna parfe šarlota s kestenom
Čokoladna parfe šarlota s kestenom

Kesten parfe kocke s bijelom čokoladom
kesten parfe kocke s bijelom čokoladom

Kesten parfe torta
Kesten parfe torta


Krem lješnjak-kesten torta
Krem lješnjak-kesten torta

Kesten kuglof
Kesten kuglof

Maffinsi od kestena
Maffinsi od kestena


Kesten kolačići
Kesten kolačići

Kesten rolada bake Nade
kesetn rolada bake nade

Kesten i Čoko Mousse torta
Kesten i Čoko Mousse Torta

Za pripremu jesenskih očaravajućih slastica upotrijebite Šlag 5+ DolcelaRum šećer Dolcela i Parfe krema čokolada Dolcela.

Šlag 5+ Dolcela  rum šećer   Parfe krema čokolada Dolcela  

   

Mesoljupci

Nema tice do prasice!