Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Dolcela puding - maštovita slastica

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Kuhanje pudinga traje svega 1-2 minute, a ovisno o daljnjoj primjeni kuhanog pudinga ovisi vrijeme, način hlađenja, dodaci i ukrašavanje. U puding, po želji, možete umiješati slatko vrhnje, nasjeckane orahe, lješnjake ili bademe, svježe voće ili voće iz kompota.

Dolcela puding - maštovita slastica

Ne očekujući da bi to mogao postati važan i prijeloman datum, povijest nije pouzdano zabilježila izum pudinga. Stoga i nije posve sigurno koje je to godine u srednjemu vijeku bilo i je li mu izumitelj baš, kako se tvrdi, engleski šaljivčina Jack Pudding.

Francuzi su, naime, slično nazivali sve kuhano, dok su Englezi ime "pudding" rezervirali samo za slastice kuhane u kalupu na pari, poput svog čuvenog božićnog pudinga sa šljivama.

Nekadašnji nabujci i kohovi od krupice, riže, krušnih mrvica, sira i drugih sastojaka, koji bi uzrastali zahvaljujući jajima, bili su vrlo omiljeni, posebice u građanskim kućama. Ali tek su industrijskom proizvodnjom gotovih praškastih mješavina, poslije Drugog svjetskog rata, puding u današnjem smislu učinili jednom od najomiljenijih slastica na svijetu. Tome svakako pridonosi i bogata ponuda gotovih pudinga raznovrsnih aroma.

Crveno-bijela fantazija s komadićima jagode

Koncepcija praškaste mješavine za pripremu pudinga je kombinacija kukuruznog škroba, aroma (jagode, maline, lješnjaka, vanilina), prirodnih bojila ili kakaa u prahu. Kuhanje pudinga traje svega 1-2 minute, a ovisno o daljnjoj primjeni kuhanog pudinga ovisi vrijeme, način hlađenja, dodaci i ukrašavanje. U puding, po želji, možete umiješati slatko vrhnje, nasjeckane orahe, lješnjake ili bademe, svježe voće ili voće iz kompota. Poslužite li ga na piškotama, puslicama od bjelanjaka ili komadiću biskvita, u dekorativnim čašama ili zdjelicama, dobit ćete vrlo ukusan i nesvakidašnji desert.

Dolcelini pudinzi u sebi objedinjuju čari starinskih slastica i modernih vremena koja zahtijevaju lagani desert brze i jednostavne pripreme.
U zvjezdanom asortimanu Dolcele možete izabrati – puding vanilin, puding čokolada, puding jagoda, puding malina.

Desert od pudinga vanilija s komadićima jagodama

Okuse vanilije i čokolade možete pronaći i u Maxi izdanjima, a pripremaju se s jednom litrom mlijeka čime dobijete približno 1000 g gotove slastice namijenjene za veće obitelji, pripremu kolača ili pak za istinske ljubitelje pudinga. A za prave ljubitelje pudinga, osobito okusa vanilije i čokolade, tu je sada i njihovo premium izdanje, te nova kremasta poslastica puding nougat.

Puding čokolada premium - kremasta čokoladna poslastica svojim će punim bogatim okusom osvojiti sve ljubitelje čokolade. Savršena kombinacija kakaa i čokolade pudingu daje privlačnu tamnu čokoladnu boju.

Puding vanilija bourbon premium - zamaman miris, pun i kremast okus ove poslastice privući će sve ljubitelje vanilije. Prirodnu aromu egzotične vanilije bourbon nadopunjuju tamno smeđa zrnca mljevene mahune vanilije koja ćete zasigurno prepoznati kada pripremite ovu poslasticu.

Kremasti čokoladni desert

Puding nougat premium - savršen spoj najfinijih lješnjaka i omiljene čokolade. Ova čarobna delicija svojim opojnim mirisom i okusom koji se topi u ustima vodi vas u potpuno novi svijet užitaka.

Puding vanilija s komadićima jagodePuding čokolada s komadićima naranče poput božanstvenih deserata stvoreni su da razmaze sva vaša osjetila. U najslađe gurmanske visine vinut će vas u samo par minuta potrebnih za pripremu. Iznimno kremasti pudinzi istaknute arome fine vanilije i primamljive čokolade, oplemenjeni sušenim komadićima slasnih jagoda i korice naranče sljubili su se u desertima kojima je nemoguće odoljeti.

Osim predloženih načina kombiniranja okusa pudinga s voćem, orašastim plodovima, šlagom, dekorativnim ukrasima od čokolade, primjenom za pripremu krema, umaka, toplih napitaka, prepustite se mašti i osjetite onaj poznati – slatki dodir fantazije.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma