Ideje za jela iz pećnice

Ispeci pa mi reci!

Mini mesna štruca na štapiću

Mesna štruca na štapiću iznenadit će vas svojim finim nježnim okusom sira i jednostavnom pripremom.

  • 40 min
  • Jednostavno
Mini mesna štruca na štapiću

Sastojci

Priprema

  1. U mljeveno meso stavite krušne mrvice i jaje. U Fant mješavinu ulijte 150 ml vode i ostavite da odmori nekoliko minuta. Sir narežite na kockice.
  2. U meso dodajte pripremljeni Fant i sir te dobro promiješajte. Od pripremljene smjese oblikujte par manjih štruca. Oblikovane i pripremljene štruce stavite u pleh za pečenje na masni papir.
  3. Pecite na 200 °C /20 min.
  4. Pečene štruce odložite na dasku za rezanje i narežite na jednake šnite debljine 2,5 cm. Poslužite nabodene na drvene štapiće.

Posluživanje: Uz ispečene mini mesne štruce narezane na šnite poslužite domaći kajmak ili umak od kiselog vrhnja i ajvara ili sličan umak od kremastog sira. Isto tako možete uz mini mesnu štrucu poslužiti garnituru povrća, pečeni krumpir ili možda šopsku salatu.

Savjet: Kada jedete štrucu zagrabite svaki zalogaj sa kajmakom, tako će svaki zalogaj biti još ukusniji.Dobro prožmite Fant mješavinu, jaje i mrvice kroz meso i umjesite ga u jednoličnu smjesu do čvrste kompaktnosti.Ako želite mesnatiju varijantu mesne štruce, dodajte u meso dimljenu vratinu narezanu na kockice i umiješajte na isti način kao i sir.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh