Trostruki užitak

Omiljeni sastojak Dolcela puding odigrao je glavnu ulogu u nagradnom natječaju 'Kraljica slastica za kralja latino popa'. Ovaj recept kandidirao je za primamljivu nagradu, ulaznice za koncert kralja Latino popa Enriquea Iglesiasa.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Trostruki užitak

Sastojci

Za biskvit

Krema čokolada

Krema vanilija

Za slaganje

  • 350-400 g petit keksi

Priprema

  1. Za biskvit, bjelanjke istući u čvrsti snijeg, pa dodati šećer te lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevenim orasima i krušnim mrvicama.
  2. Smjesu ulijte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje (34x22 cm) i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180° oko 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite.
  3. Za kremu, u malo mlijeka pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i pudingom, te sve zajedno ukuhajte u preostalo vrelo mlijeko i kuhajte nekoliko minuta. Kad se zgusne, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  4. U ohlađenu kremu dodajte rastopljenu čokoladu, a zatim margarin. U kremu od vanilije dodajte samo margarin.
  5. Pečeni biskvit premažite kremom od čokolade i na nju složite petit kekse. Zatim premažite kremom od vanilije, pospite mljevenim ili sjeckanim orasima.

Posluživanje: Kolač dobro ohladite i zatim narežite na kocke.

Ajvar

Razmazi svoje nepce