Prhke kiflice (roščići)

Ukusne, prhke kiflice punjene pekmezom od šljiva ostavljaju usta puna kombinacije okusa prhkog tijesta i slasnog punjenja.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Prhke kiflice (roščići)

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, vanilin šećer, prašak za pecivo, maslac sobne temperature i vrhnje. Zamijesite tijesto, oblikujte u kuglu i ostavite u hladnjaku odmarati 1 sat.
  2. Tijesto zatim podijelite na nekoliko loptica (8) i svaku tanko razvaljajte.
  3. Iz razvaljanog tijesta izrežite trokute. Na svaki stavite žličicu pekmeza, pa ga savijte tako da dobijete kiflice.
  4. Kiflice poredajte na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  5. Još tople kiflice uvaljajte u šećer u prahu i stavite na rešetku da se ohlade.

Posluživanje: Poslužite uz omiljeni napitak.

Savjet: Dobije se tri tepsije (30x40 cm) kiflica i kad se ohlade čuvajte ih u zatvorenoj posudi da ostanu prhke.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom