Svinjetina iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Da je jelo već gotovo, podsjetit će vas zamamni mirisi iz pećnice, a svinjetinu poslužite još toplu s omiljenim prilogom. Jednako je ukusna i hladna, narezana na tanke ploške.

Priprema
Meso stavite u prikladnu posudu i prelijte marinadom te ostavite stajati oko 30 minuta. Pripremite vatrostalnu posudu i u nju stavite 2 velika komada aluminijske folije tako da prelaze preko ruba. Mariniranu svinjetinu stavite na foliju, prelijte preostalom marinadom i meso zamotajte u foliju. Meso nemojte okretati da marinada ne procuri. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C . Meso pecite najmanje sat i pol. Panko mrvice ili ploške tosta kojima ste skinuli koru i usitnili u sjeckalici pomiješajte sa dimljenom paprikom. Zatim razdvojite foliju da otkrijete meso i pospite pripremljenim mrvicama. Vratite u pećnicu i pecite još pola sata dok se na vrhu ne stvori lijepa kora. Pečenu svinjetinu pustite da malo odstoji, a zatim ju narežite na ploške.
Posluživanje: Svinjetinu iz pećnice poslužite toplu s prilogom po želji ili hladnu narezanu na tanke ploške.
Savjet: Da provjerite jeli meso pečeno meso nožem probodite kroz foliju i ako slobodno uđe meso je gotovo.