Lungić u bijelom umaku à la piletina

Lungić u bijelom umaku à la piletina pripremljen s brusnicama i bijelim vinom za manje od pola sata postaje specijalitet dana.

  • 25 min
  • Jednostavno
Lungić u bijelom umaku à la piletina

Sastojci

  • 4 žlice ulja
  • 1 manji lungić (oko 300 g)
  • 200 g Zlato polje tjestenine
  • 100 ml Belje Kravica kraljica vrhnja za kuhanje
  • 1 Fant umak od gljiva
  • 50 ml Belje Graševine premium
  • 60 g suhih brusnica
  • 250 g gljiva

Priprema

  1. Svinjski file očistite od suvišnih kožica i narežite na komade ili kocke. Na dobro zagrijano ulje stavite meso i popecite, uz miješanje, do zlatne boje.
  2. Dodajte narezane gljive i zajedno kratko popecite.
  3. Dodajte brusnice, ulijte vino i pirjajte dok tekućina ne ispari.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte s 400 ml mlake vode i vrhnjem za kuhanje te dodajte mesu s gljivama.
  5. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta.

Posluživanje: Jelo poslužite toplo.

Savjet: Preko kuhane tjestenine prelijte umak s mesom.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži