Pileći lollipop s umakom od jogurta i origana

Atraktivne pileće lollipop (lizalice) s dimljenim štihom i hrskavim omotačem, odlično se slažu s aromatičnim umakom od jogurta i origana. Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pileći lollipop s umakom od jogurta i origana

Sastojci

Priprema

  1. Pileća krilca navucite u lollipop formu, a u videu pogledajte pogledajte kako to najlakše možete napraviti.
  2. ‘’Pileće lizalice’’ marinirajte u Vegeta Grill BBQ marinadi pola sata.
  3. Nakon toga ih uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom suncokretovom ulju okrećući ih sve dok ne dobiju zlatnu boju.
  4. Maslinovo ulje zagrijte do 80 stupnjeva Celzijusa.
  5. U posudicu stavite dvije žlice origana, kojega ste prethodno malo zgnječili u mužaru kako bi otpustili njegova mirisna ulja te ga prelijte vrućim uljem. Ostavite neka se kratko infuzira i pokrijte zdjelicu tanjurićem ili plastičnom folijom.
  6. Za jogurt dip kojega ćete poslužiti uz njih, pomiješajte žlicu do dvije infuziranog ulja, Vegetu Natur i jogurt te dodajte žličicu meda. Med će dati neočekivanu slatkoću kiselkastom jogurtu.

Posluživanje: Pileći lollipop poslužite s origano jogurt dipom.

Savjet: Vegeta Grill BBQ marinada pilećim lizalicama dat će dimljeni američki štih.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima