Pečeno pile s rižom i povrćem
- Recept by coolinarika.com -Ravnice južne Ukrajine jedan su od najplodnijih dijelova svijeta. Obilje kiša i blaga klima rezultirale su i bogatom ponudom namirnica, a ta opet bogatom nacionalnom kuhinjom. Probajte pečeno pile na ukrajinski način.

Priprema
Pile narežite na četvrtine. Komade mesa premažite s đumbirom i 2 žličice Vegete. Luk narežite na ploške, a mrkvu, celer i tikvice na kocke. U široj tavi na ulju popecite pripremljenu piletinu sa svih strana. Dodajte luk, lovor, sjemenke komorača, podlijte s malo vode i zajedno pirjajte 15-ak minuta. Pod kraj pirjanja dodajte mrkvu i celer. Piletinu zajedno s povrćem stavite na pleh (vel. 19×28 cm). Rižu ravnomjerno rasporedite, pospite preostalom Vegetom i zalijte vrućom vodom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta. Nakon toga umiješajte tikvice i otkriveno nastavite peći još 15-ak minuta. Pod kraj pečenja komade piletine premažite mješavinom kiselog vrhnja i kiselih krastavaca koje ste narezali na kockice.
Posluživanje: Poslužite uz kupus salatu.
Savjet: Piletinu možete narezati i na manje komade.