Chicken wok s tikvicama i bobom

Napraviti odmak od tradicionalnog i pripremiti jelo s daškom Azije vrlo je jednostavan postupak. Za početak, recept Chicken wok s tikvicama i bobom spremite u omiljene, pa krenite sa sjeckanjem i prženjem. Sastojke umiješajte u istu zdjelu i uživajte!

  • 30 min
  • Jednostavno
Chicken wok s tikvicama i bobom

Sastojci

  • 250 g pilećeg filea
  • 200 g tikvica
  • 150 g boba
  • sol
  • 3 žlice ulja
  • 1 Fant Chicken wok (45 g)
  • 2 – 3 žlice sojina umaka
  • rižina tjestenina za posluživanje
  • list korijandra

Priprema

  1. Piletinu narežite na trakice. Mlade tikvice narežite na ploške, a ako su veće, možete i na kocke. Bob stavite u posoljenu vrelu vodu i kad je kuhan, ocijedite.
  2. U woku na 2 žlice zagrijanog ulja stavite tikvice i popecite da ostanu hrskave. Pomoću šuplje žlice izvadite ih i stavite sa strane.
  3. Na isto ulje (po potrebi dodajte 1 – 2 žlice) dodajte meso i popecite, uz miješanje. Kad dobije zlatno rumenu boju, ulijte 300 ml mlake vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Pirjajte nekoliko minuta.
  4. Pred kraj dodajte sojin umak i umiješajte tikvice i bob.

Posluživanje: Poslužite toplo preko rižinih špageta te pospite sitno narezanim korijandrom.

Savjet: Za posluživanje možete koristiti i pšenične špagete.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa