Tjestenina cjelozrnata s puretinom, špinatom i pinjolima
- Recept by coolinarika.com -Ukoliko volite mediteranski ugođaj i na tanjuru, integralna tjestenina s puretinom, špinatom i pinjolima idealan je izbor, jer ovako pripremljena jamči užitak u jednostavnom i hranjivom obroku.
![Tjestenina cjelozrnata s puretinom, špinatom i pinjolima](https://podravkaiovariations.azureedge.net/b79f8d08-6390-11eb-9d2f-0242ac120048/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Listove špinata operite i blanširajte tako da ih kratko uronite u vrelu vodu Ocijeđeni špinat nasjeckajte. Češnjak fino nasjeckajte a puretinu narežite na trakice. Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu vrelu vodu. Na zagrijanom ulju popecite meso do zlatne boje i dodajte češnjak samo da zamiriši. Dodajte pripremljeni špinat i ulijte vrhnje za kuhanje i jogurt. Začinite sa soli, crnim paprom, muškatnim oraščićem i pustite kratko da kuha. Na kraju dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte da se umak poveže sa tjesteninom.
Posluživanje: Poslužite odmah u dubokom tanjuru posuto poprženim pinjolima.
Savjet: Da bi špinat sačuvao zelenu boju nakon blanširanja potopite ga u hladnu vodu da se brzo ohladi.